Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční řízení a investiční rozhodování (KFU / JFIRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / JFIRO - Finanční řízení a investiční rozhodování, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Investiční rozhodování podniku, kapitálové plánování a investiční strategie.2. Nákladová kriteria efektivnosti investic.3. Kriteria efektivnosti investic.4. Vliv úroků, daní a inflace na investiční propočty.5. Základní analýza rizika a jeho aplikace na investiční rozhodování.6. Rizika portfolia a model oceňování kapitálových aktiv.7. Kapitálová struktura a její optimalizace.8. Dlouhodobé financování, interní a externí zdroje.9. Leasingové financování investic - I.10. Leasingové financování investic - II.11. Financování investičního majetku prostřednictvím zahraničního kapitálu.12. Investiční společnosti a investiční fondy.13. Řízení a financování investic v podnicích koncernového typu.Cvičení: demonstrace na příkladech.

Literatura

VALACH, J. Investiční rozhodování a dlouhodobé financování. EKOPRESS. Praha 2001. Synek, M. a kol. Manažerská ekonomika.Grada 2007. Praha: Grada Publishing, 2000. BREALEY, R. A., MEYERS, S. C. Teorie a praxe firemních financí, Computer Press Praha, 2000.

Požadavky

Známkou, písemná a ústní zkouška

Vyučující

doc. Ing. František Ducheček, CSc.Ing. Pavlína Mazancová