Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční účetnictví (KFU / JFIUC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / JFIUC - Finanční účetnictví, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Účetní systémy a jejich harmonizace a regulace.2. Obsah a legislativní úprava finančního účetnictví v ČR.3. Koncepční rámec výkazů finančního účetnictví. Konsolidované účetní výkazy.4. Systém účtování o dlouhodobých aktivech a jejich oceňování.5. Krátkodobé a dlouhodobé investice, jejich oceňování a zobrazení v účetnictví.6. Systém účtování o krátkodobých aktivech, spotřeba.7. Vymezení, členění a oceňování zásob8. Pohledávky, peníze, užitky.9. Dluhy a jejich zobrazení v účetnictví.10. Rezervy, tiché rezervy a rezervní fond.11. Vlastní kapitál, náklady, výnosy, hospodářský výsledek - jeho vykazování a rozdělování.12. Výkaz peněžních toků a změn vlastního kapitálu. Přílohy. Výroční zpráva. Audit.13. Základní pojetí konsolidace účetních výkazů. Hospodářský výsledek, bilanční kontinuita.

Literatura

KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetnictví pro každého. Praha: Polygon, 2007. Praha, 2000. KOVANICOVÁ, D. Finanční účetnictví: světový koncept, Polygon, Praha, 2003. ISU: IAS/IFRS, Mezinárodní standardy účetního výkaznictví - praktické aplikace. Díl 1,2, Praha 2004 (případně novější).

Požadavky

Písemný test.