Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pojistné systémy (KFU / JPOSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / JPOSY - Pojistné systémy, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rizika a jejich jištění, druhy pojištění, pojistný trh.2. Pojišťovnictví a pojišťovny, zprostředkovatelé a státní dohled.3. Zákonné (veřejné) pojištění a vzájemně podpůrné fondy.4. Komerční pojištění.5. Životní pojištění.6. Neživotní pojištění osob.7. Hospodaření pojišťoven.8. Pojistně technické riziko a další rizika v činnosti pojišťoven.9. Zajištění a proporciální zajištění.10. Neproporciální zajištění.11. Zajištění finančního rizika v podniku.12. Pojištění úvěrových rizik v mezinárodním obchodě.13. Pojišťovnictví a ochrana před riziky v zahraničí, nové trendy.Cvičení: okruh pojistné matematiky a zpracování případových studií.

Literatura

CIPRA, T. Praktický průvodce finanční a pojistnou matematikou. Ekopress, Praha, 2005. DUCHÁČKOVÁ, J. Principy pojištění a pojišťovnictví. Ekopress, Praha 2005.

Požadavky

Známkou, písemná a ústní zkouška.

Vyučující

Ing. Olga FaltejskováIng. Marcela Holečková, CSc.Ing. Jiří Uhman