Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální ekonomika a družstevnictví (KFU / JSOCE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / JSOCE - Sociální ekonomika a družstevnictví, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální ekonomie a ekonomika, demokracie v ekonomice.2. Modernizace sociálního státu a jeho solidárních systémů.3. Sociální podnik a jeho typy v rámci sociálních politik.4. Sociální odpovědnost občanů, partnerství veřejného a soukromého sektoru.5. Podniky vlastněné zaměstnanci, družstva, vzájemně podpůrné fondy a spolky.6. Družstevnictví a jeho role v tržní ekonomice.7. Družstva komunitní, sociální, výrobní a v zemědělství.8. Družstva bytová (a společenstva vlastníků), družstva spotřební, peněžní a obslužná.9. Současné trendy, Eurodružstvo.

Literatura

HUNČOVÁ, M. Družstevnictví a jeho role v tržní ekonomice. AUP UJEP, Ústí nad Labem, 2006. HUNČOVÁ, M. Sociální ekonomika a sociální podnik. AUP UJEP, Ústí nad Labem, 2007.

Požadavky

Písemná zkouška, esej.

Vyučující

Ing. Jiří Brodský