Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné finance v EU a programový manag. (KFU / JVFEU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / JVFEU - Veřejné finance v EU a programový manag., Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Strukturální politika EU a její finanční aspekty.2. Regionální politika EU, finanční nástroje regionální politiky.3. Koordinace fiskální politiky v EU.4. Daňová politika EU, daňové reformy v členských státech.5. Výdajová politika EU, reformy sociálního zabezpečení v zemích EU.6. Rozpočet EU - příjmy a výdaje.7. Strukturální fondy EU.8. Nová pravidla veřejného financování pro období 2007 - 2013.9. Principy programového financování.10. Rozvojový plán, operační programy a podpora rozvojových projektů.11. Iniciativy Komise EU a jejich finanční aspekty.12. Případové studie.13. Aktuality.

Literatura

KONIG, P. - LACINA, L. a kol. Rozpočet a politiky Evropské unie. C. H. Beck, Praha 2004. ŠREIN, Z. a kol. Rozpočty EU a veřejné financování (školící materiály ke kurzu Veřejná správa v EU - III. modul). UJEP, Ústí nad Labem - Bankovní institut VŠ, Praha, 2007. PEKOVÁ, J. Veřejné finance. ASPI, Praha 2008.

Požadavky

Známkou, písemná zkouška, esej.

Vyučující

PhDr. Miroslav Barták, Ph.D.Ing. Kateřina Felixová, Ph.D.Ing. Marcela Holečková, CSc.