Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika neziskových organizací (KFU / KEKNZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / KEKNZ - Ekonomika neziskových organizací, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Modely socio-ekonomického prostoru.2. Sociální stát, třetí sektor a občanský samosprávný sektor.3. Veřejný sektor, finance a služby.4. Územní samospráva. Nestátní a nevládní neziskové organizace.5. Pomezní a smíšené organizace, ne-pro-zisková účast na trhu.6. Zájmové sdružení osob - členský princip.7. Zájmové sdružení majetku (a osob a majetku).8. Nezisková ekonomika a zdroje financování.9. Specifika rozhodování a řízení.10. Účetní a daňová specifika, veřejná kontrola a kontrola veřejností.11. Fundrazing, dobrovolnictví, charita, svépomoc a vzájemná podpora.12. Solidární systémy a sítě, sociální mix. Programové financování.13. Případové studie a příklady dobré praxe.

Získané způsobilosti

Po ukončení kurzu by studenti měli být schopni:- rozlišovat mezi jednotlivými druhy NZO- orientace v problematice financování NZO- rozumět účelu zakládání jednotlivých druhů NZO

Literatura

STIGLITZ, J. E. Ekonomie veřejného sektoru, Grada, Praha, 1997. STEJSKAL,J.et al. Neziskové organizace - vybrané problémy ekonomiky. Praha, 2013. ISBN 978-80-7357-973-9.REKTOŘÍK, J. et al. Organizace neziskového sektoru. Praha: Ekopress., 2007. ISBN 987-80-86929-25-5.

Požadavky

Esej na libovolné téma odpovídající zaměření kurzu - k odevzdání nejpozději 30. 11. (min. 5 stran)Zápočtový test je tvořen 5 otázkami (s možností výběru odpovědi i doplňování textu).Každá otázka je za 2 body, pro úspěšný zápočet je nutno získat 6 bodů.

Garant

Ing. Tomáš Nepovolný