Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální ekonomika a účet. II. (KFU / MENE2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / MENE2 - Environmentální ekonomika a účet. II., Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Dopady politiky životního prostředí na ekonomickou výkonnost společnosti.2. Dopady politiky životního prostředí na trh práce.3. Dopady politiky životního prostředí na cenovou stabilitu.4. Dopady politiky životního prostředí na zahraniční obchod.5. Environmentální manažerské účetnictví - jeho přínosy a využití.6. Podstata environmentálních nákladů a výnosů podniku.7. Environmentální informace ve vnitropodnikovém účetnictví pro řízení.8. Environmentální účetnictví na makroekonomické úrovni.9. SWOT analýza, postavení a úloha Eurostatu, OECD a OSN v dané oblasti.10. Výdaje na ochranu životního prostředí. Soukromé a veřejné výdaje.11. Případové studie - ČR.12. Případové studie - zahraničí.13. Závěrečné shrnutí.

Literatura

HYRŠLOVÁ, J., VANĚČEK, V. Environmentální manažerské účetnictví podniku. MŽP ČR, UPCE, 2002. Handbook of National Accounting: Integrated Environmental and Economic Accounting 2003. Integrated Environmental and Economic Accounting 2003 (SEEA 2003). Metodický pokyn pro zavedení environmentálního manažerského účetnictví. MŽP ČR, 2002. Ritschelová, I. a kol.:. Úvod do ekonomiky životního prostředí, 2004.