Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční management II. (KFU / MFIM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / MFIM2 - Finanční management II., Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Finanční management jako specifická oblast řízení podniku2. Finanční řízení z hlediska rizika a času3. Řízení vlastního kapitálu4. Řízení cizího dlouhodobého kapitálu5. Řízení krátkodobých finančních zdrojů6. Řízení finančního zabezpečení oběžného majetku7. Vnější podmínky hospodaření subjektů8. Nové rysy a témata finančního řízení9. Moderní přístupy ve finančním managementu

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni: - definovat úlohy a cíle finančního řízení podniku,- zhodnotit podstatu rizika a nejistoty,- určit okruhy řízení zásob, peněžních prostředků a pohledávek,- vymezit relevantní zdroje pro financování podniku a navrhnout jejich optimální strukturu, včetně posouzení jejich finanční výhodnosti,- aplikovat relevantní informace z účetnictví a z finančních trhů ke sledování finanční situace podniku.

Literatura

VALACH, Josef a kol. Finanční řízení podniku. Praha: Ekopress, 2011. ISBN 978-80-86929-71-2. VALACH, Josef. Investiční rozhodování a dlouhodobé financování. Praha: Ekopress, 2005. ISBN 978-80-86929-71. KISLINGEROVÁ E. Manažerské finance. C.H.Beck. 2007. MAREK P. a kol. Studijní průvodce financemi podniku. Ekopress, Praha. 2006. BREALEY, Richard A., MYERS, Stewart C. Teorie a praxe firemních financí. Praha: Computer Press, 2000. ISBN: 80-7226-189-4.

Požadavky

Ústí zkouška.

Garant

Ing. Kateřina Felixová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Kateřina Felixová, Ph.D.Ing. Jiří UhmanIng. Kateřina Felixová, Ph.D.Ing. Pavlína MazancováIng. Jiří Uhman