Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční transakce (KFU / MFTRA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / MFTRA - Finanční transakce, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Klasifikace finančních transakcí.2 Peněžní a úvěrové transakce centrální banky.3 Devizové intervenční transakce centrální banky.4 Transakce mezibankovního peněžního trhu.5 Klientské depozitní bankovní transakce.6 Klientské úvěrové bankovní transakce.7 Klientské kapitálové bankovní transakce.8 Primární transakce kapitálového trhu.9 Sekundární transakce kapitálového trhu.10 Promptní transakce devizového trhu.11 Termínové transakce devizového trhu.12 Metody a formy krytí rizik z finančních transakcí.13 Opakování, rezerva.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- definovat finanční transakci (orientovat se v definici především v právní rovině)- rozdělit finanční transakce, znát specifika jednotlivých druhů- rozhodnout, který typ a druh transakce je vhodný uskutečnit v jednotlivých fázích či stavech podniku či instituce - znát postup provedení vybraných druhů transakcí

Literatura

POLOUČEK. S. Bankovnictví. C.H.Beck, Praha. 2006 (kap. 4, 7, 8, 9 a 15). JÍLEK, J., SVOBODOVÁ, J. Účetnictví Bank a finančních institucí 2008. GRADA, Praha. 2008 (v aktuálním znění - kap. 3 až 10).

Požadavky

Účast na přednáškách vysoce doporučena.Kurz bude zakončen zkouškou.Zkouška: Písemná - Dělena do dvou částí. Celkem nutno pro úspěšné absolvování kurzu získat 70 % a více % z celkového počtu bodů.1. část - písemný test. Obsahem budou základní pojmy z obsahu kurzu (50 % váha testu) 2. část - zadané (vybrané) dvě otázky, na které student strukturovaně a celistvě písemně odpovídá. Prověřena a hodnocena bude především schopnost studenta komplexně řešit zadaný hypotetický problém z oblasti finančních transakcí (50 % váha testu)

Garant

Ing. Jiří Uhman

Vyučující

Ing. Olga FaltejskováIng. Jiří Uhman