Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měnová teorie a politika (KFU / MMTAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / MMTAP - Měnová teorie a politika, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Způsoby emise peněz.2. Problémy řízení peněžního oběhu.3. Důchodová a monetární teorie množství peněz.4. Teorie inflace.5. Úroková teorie.6. Teorie platební bilance.7. Teorie devizového kurzu.8. Teorie devizových rezerv.9. Obsah a cíle měnové politiky a její vazby na hospodářskou politiku státu.10. Postavení, úloha a nástroje centrální banky při usměrňování rozvoje ekonomiky.11. Bankovní systém a měnová politika ve vybraných tržních ekonomikách.12. Vliv integračních procesů na obsah měnové teorie a cíle, nástroje měnové politiky.13. Aktuality a opakování.

Literatura

REVENDA, Z. Centrální bankovnictví. Management Press, Praha. 1999. DURČÁKOVÁ, J., MANDEL, M. Mezinárodní finance. Management Press, Praha. 2003. REVENDA, Z., MANDEL, M.a kol. Peněžní ekonomie a bankovnictví. Management Press, Praha. 2005.