Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Financování a účetnictví nezisk. org. (KFU / MNOFU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / MNOFU - Financování a účetnictví nezisk. org., Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Koncepty neziskového sektoru.2. Veřejná a sociální ekonomika, role občanské společnosti.3. Netržní statky. Formulace, legitimita a prosazení veřejného a obecného zájmu.4. Ekonomika ne-pro-zisková, spolková, kooperativní a demokratická.5. Veřejné služby a služby v obecném zájmu.6. Sdružení zájmu a majetku, zájmová sdružení personální a nepersonální povahy.7. Monetární a nemonetární zdroje financování. Sociální kapitál.8. Institucionální struktura neziskového sektoru v ČR.9. Veřejná správa a samospráva, veřejné rozpočty a pravidla, veřejné finance.10. Financování a účetnictví územně samosprávných celků a příspěvkových organizací.11. Financování a účetnictví nevládních neziskových organizací.12. Sociální podniky jako moderní nástroj veřejných politik a občanských iniciativ.13. Specifika zdanění neziskových a ne-pro-ziskových organizací.Cvičení: Procvičování účetních specifik jednotlivých typů organizací na příkladech.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti znát:- specifika účetnictví neziskových organizací- rozdíly v ekonomice podnikatelské a neziskové sféry- problematiku financování NZO

Literatura

Časopis UNES. RŮŽIČKOVÁ, M. R. Neziskové organizace - vznik, účetnictví, daně. Olomouc, 2013. ISBN 978-80-7263-825-3.REKTOŘÍK, J. et al. Organizace neziskového sektoru. Praha: Ekopress., 2007. ISBN 987-80-86929-25-5.

Požadavky

Zápočet: Esej na vybrané téma odpovídající obsahu kurzuZkouška: Písemný test (>90 % výborně; 75 - 90 % velmi dobře; 60 - 75 % dobře;

Garant

Ing. Tomáš Nepovolný