Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Projektové financování (KFU / MPRFI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / MPRFI - Projektové financování, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Projektové financování, projektový management, principy.2. Vícezdrojové financování ne-pro-ziskových aktivit a organizací.3. Projektové financování - operační programy, management projektu.4. Veřejné zdroje, cíle státních a regionálních grantů.5. Veřejné zdroje, zásady a postupy programování.6. Soukromé zdroje, specifika a zapojení.7. Zdroje z vlastní činnosti monetární a nemonetární, zdroje návratné a nenávratné.8. Požadavky na zpracování projektu.9. Akvizice zdrojů, programy podpory, grantové výzvy; uznatelnost výdajů a nákladů.10. Studie proveditelnosti a metody ověřování.11. Organizace a personální zabezpečení projektu.12. Realizace projektu.13. Účetnictví, daně, administrativa.Cvičení: Zpracování návrhu projektu, jeho prezentace a sebereflexe jako zpětná vazba.

Literatura

Materiály Evropské unie k veřejnému financování a www.esfcr.cz. SVOZILOVÁ, A. Projektový management, Grada Publishing Praha, 2006. PEKOVÁ, J., PILNÝ, J., JETMAR, M. Veřejná správa a finance veřejného sektoru (vybrané kapitoly). ASPI Praha, 2008.

Vyučující

Ing. Olga FaltejskováIng. Olga Faltejsková