Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví finančních institucí (KFU / MUCFI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / MUCFI - Účetnictví finančních institucí, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Charakteristické rysy účetnictví bank a jiných finančních institucí.2. Účetní závěrka a výkazy finančních institucí.3. Konsolidovaná účetní závěrka, metody konsolidace.4. Směrná účtová osnova, účetní metody a zásady oceňování.5. Metoda ocenění ekvivalencí.6. Pokladna a bankovní účty.7. Pohledávky a závazky z vybraných finančních činností.8. Deriváty, ostatní pohledávky a závazky.9. Nehmotný a hmotný majetek.10. Cenné papíry a jejich oceňování.11. Kapitálové účty, dlouhodobé závazky a závěrkové účty.12. Náklady, výnosy a hospodářský výsledek.13. Doplnění, shrnutí, opakování, aktualizace.Cvičení: Procvičování praktických postupů bankovního účetnictví.

Literatura

Mezinárodní účetní standardy IAS/IFRS. Sbírka zákonů: Zákon o účetnictví č. 563/91 Sb., ve znění p.p., Vyhláška 501/02 Sb., kterou se provádějí některé ustanovení zákona č. 563/91 Sb., ve znění p.p. které jsou bankami a jinými finančními institucemi. HULEŠ J. a kol. Účetnictví bank. Linde Praha, 1994.