Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné financování a management (KFU / MVFMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / MVFMA - Veřejné financování a management, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Veřejný sektor a veřejná správa, vč. na úrovni EU.2. Veřejné statky a politiky, formulace veřejného a obecného zájmu, spolurozhodování.3. Veřejné finance, veřejné rozpočty a veřejné fondy.4. Veřejné financování a přidaná hodnota (ekonomické, sociální a environmentální aspekty).5. Zajišťování veřejných statků a statků v obecném zájmu cestou ko-financování.6. Zajišťování veřejných statků veřejnou zakázkou.7. Zajišťování veřejných statků prostřednictvím PPP.8. Veřejný majetek, způsoby jeho využití, správa a specifika.9. Hospodářská činnost (ne-pro-ziskové aktivity na trhu) jako doplňkový zdroj financování.10. Jiné zdroje a formy financování a ko-financování ve veřejném a obecném zájmu.11. Specifika financování dle odvětví veřejného sektoru, reforma solidárních systémů.12. Management a marketing ve veřejné správě a veřejném sektoru.13. Aktuality a opakování.

Literatura

PEKOVÁ, J., PILNÝ, J., JETMAR, M. Veřejná správa a finance veřejného sektoru (vybrané kapitoly). ASPI Praha, 2008. OPLETALOVÁ A., SVOBODA I. Veřejná správa a finance (vybrané kapitoly). ASPI Publishing, Praha, 2007. Zákon o veřejných zakázkách a další související zákony.

Vyučující

doc. Ing. Jitka Peková, CSc.