Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční trhy pro FM (KFU / PFITR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / PFITR - Finanční trhy pro FM, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Čistá současná hodnota a procvičování výpočtů na ní založených.2. Charakteristika finančního trhu a jeho regulace.3. Riziko, výnos, likvidita.4. Akciová společnost.5. Fundamentální analýza kapitálových trhů.6. Technická analýza, psychologické teorie.7. Teorie efektivních trhů.8. Trh s dluhopisy.9. Obchodní bankovnictví.10. Investiční a komunální bankovnictví, etické finanční trhy11. Mezinárodní úvěrový a směnečný trh.12. Mezinárodní devizový trh.13. Trh s deriváty.

Získané způsobilosti

Pro úspěšné absolvování kurzu studenti budou schopni:- děfinovat a klasifikovat finanční trhy.- rozumět obchodování na burzovním a mimoburzovním trhu .- klasifikovat cenné papíry.- znát konstrukci a ocenění vybraných cenných papírů (akcie, dluhopisy, fin.deriváty, směnky, cenné papíry TKD)- porozumět způsobu emise CP na primární trhy- rozhodovat o nákupu či prodeji základním finančních isntrumentů.- porozumět operacím na finančních trzích (promtní, long, short, IPO atd.)

Literatura

PAVLÁT, V. Burzy cenných papírů, VŠFS, Praha 2003. René Hladík. Finanční trhy. Ústí nad Labem, 2008. PAVLÁT, V., KUBÍČEK, A. Regulace a dozor nad kapitálovými trhy, VŠFS Praha, 2004. MUSÍLEK, P. Trhy cenných papírů, Ekopress, Praha 2002.

Požadavky

Kurz bude ukončen zkouškou.Písemný test.Celkem dvacet otázek.- 15 otázek prověřující teoretické znalosti získané na kurzu.- 5 příkladů na základní výpočty představené na kurzu - zaměřené především na ocenění CP a investic. Pro úspěšné složení testu je nutné získat min. 70 % bodů.Hodnocení: 91 - 100 % bodů výborně 81 - 90 % bodů velmi dobře 70 - 80 % bodů dobře méně jak 70 % bodů nevyhověl

Garant

Ing. Jiří Uhman

Vyučující

PhDr. René Hladík, CSc.Ing. Jiří UhmanIng. Jiří Uhman