Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Daň z přidané hodnoty - speciál (KFU / X0040)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFU / X0040 - VK- Daň z přidané hodnoty - speciál, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-2) Základ daně z přidané hodnoty.Cena a její druhy. Přirážka k ceně. Základ daně při přeshraničních plněních. Ostatní formyzákladu daně. Judikatura ESD.3-4) Marketingové akce z pohledu daně z přidané hodnoty.Slevy z ceny, dárky v rámci ekonomické činnosti, slevové kupony. Sponzorování. Výdaje nareprezentaci. Judikatura ESD.5-6) Obchodní majetek z pohledu daně z přidané hodnoty.Vymezení obchodního majetku. Vklady, vyřazení a přemístění majetku do (z) obchodníhomajetku. Provozovna pro účely DPH. Judikatura ESD.7-8) Různé formy pořizování majetku z pohledu daně z přidané hodnoty.Kupní smlouva. Finanční pronájem, zpětný pronájem. Nákup na splátky. Možnostidaňové optimalizace při pořizování majetku.9-10) Den vzniku povinnosti přiznat daň z přidané hodnoty.Význam určení dne pro správné stanovení daňové a dalších povinností u daně z přidanéhodnoty. Kritéria rozhodná pro stanovení tohoto dne.11-12) Zvláštní postupy při uplatňování daně z přidané hodnoty.Plnění v režimu přenesení daňové povinnosti. Dodání nových dopravních prostředků.Plnění podle komisionářské smlouvy. Obchodníci s použitým zbožím a uměleckýmipředměty. Význam zavádění zvláštních režimů do systému daně z přidané hodnoty.13-14) Daňové doklady u daně z přidané hodnoty.Druhy dokladů. Základní pravidla při jejich vystavování a přijímání. Doklady v papírové aelektronické formě.

Literatura

Galočík, S.,Paikert, O. DPH 2014. Výklad s příklady. Judikatura Soudního dvora EU v oblasti daně z přidané hodnoty. Směrnice Rady 2006/112/ES o společném systému daně z přidané hodnoty. Zákon č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů. Drábová, M., Holubová, O., Tomíček, M. Zákon o dani z přidané hodnoty. Komentář.

Požadavky

- absolvování průběžného testu 50 bodů- absolvování písemného zápočtového testu 50 bodůÚčast na písemném zápočtovém testu je podmíněna absolvováním průběžného testu a získáním alespoň 20 bodů. Při dosažení 45 a více bodů z průběžného testu si student může místo písemného zápočtového testu zvolit alternativně vypracování eseje v rozsahu cca 5-8 stran formátu A4 na zvolené a vyučujícím odsouhlasené téma zaměřené na daň z přidané hodnoty. V případě předložení eseje nesplňující požadovanou kvalitu má student možnost absolvovat opravný písemný zápočtový test.