Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Investiční výstavba (KMG / MINVY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / MINVY - Investiční výstavba, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obsahové vymezení stavební a komplexní investiční výstavby, souvislosti s makro i mikroproblematikou. Dodavatelská a odběratelská funkce stavebnictví. Možnosti zapojení stavebnictví do trhu EU.2. Právní rámec komplexní investiční výstavby. Územní plánování a územní řízení, povolování staveb, stavební a kolaudační řízení. Problematika vyvlastňování majetku ve veřejném zájmu.3. Účastníci investiční výstavby, smluvní vztahy mezi investorem, objednatelem, projektantem, dodavatelem a uživatelem, zadávání veřejných zakázek.4. Náplň funkce projektanta a jeho zodpovědnost za výsledný efekt při přípravě a realizaci investiční výstavby. Autorský dozor.5. Zpracování a archivace dokumentace výstavbového projektu. Zjišťování vlivu projektu na životní prostředí. Financování a ekonomické hodnocení projektu6. Metody oceňování stavebních prací a rozpočtování. Položkový rozpočet stavebního díla - individuální cenová kalkulace. Stanovení ceny pomocí rozpočtových ukazatelů.7. Dodavatel investiční výstavby. Problematika stanovení nabídkové ceny. Výrobní kalkulace, kalkulační vzorec podnikový.8. Základní otázky přípravy a řízení staveb, časové plány - předmět a účel, metody a formy zpracování.9. Hodnocení efektivnosti stavby. Vyjádření efektivnosti v rámci přípravy stavby jako podklad pro rozhodnutí o její realizaci.10. Stanovení hodnoty firmy. Cena substance. Hodnocení a oceňování firmy, promítnutí důsledků investiční výstavby do finančního plánu podniku.11. Příprava a hodnocení podnikatelských záměrů. Trendy modernizace a rekonstrukce, reengineering a revoluční změny v podniku.12. Investiční pobídky, investiční zóny, technické a technologické parky, úloha státu při investování, státní záruky, daňové prázdniny.

Literatura

SHARPE,W.F.,ALEXANDER,G.J. Investice. Victoria Publishing Praha 1994. KINCL, M. Investiční pobídky jako forma veřejné podpory. Linde Praha 2003. Synek, M. a kol. Manažerská ekonomika.Grada 2007. Praha: Grada Publishing, 2000. STAVEBNÍ ZÁKON A PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY SAGIT. Ostrava 2003.

Požadavky

Průběžné hodnocení presentace zadaných témat, písemný test