Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK- Management kvality a prostředí (KMG / MPV05)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / MPV05 - PVK- Management kvality a prostředí, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Adaptivní management ve světě nejistoty a změny a koncept udržitelnosti2. Management kvality - vývoj a principy, nástroje managementu kvality3. ISO, Environmentální manažerské systémy, LCA (Life Cycle Assessment)4. Řízení dodavatelského řetězce a zelených nakupů (public procurement)5. Integrované nástroje politiky životního prostředí (IPPC, EIA)6. Management bezpečnosti práce a ochrany zdraví při práci, společenská odpovědnost firem a udržitelnost7. Ekonomické dopady státní regulace v oblasti prostředí a kvality na firmy a obce8. Management zaměřený na odolnost (resilience-based management)9. Hodnocení environmentální a společenské dimenze firmy a subjektu veřejné správy

Literatura

HADRABOVÁ, Alena. Environmentální aspekty podnikání. Praha: Oeconomica 2010. ISNN 97-880-24517094. VEBER, Jaromír. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce. Legislativa, systémy, metody, praxe. WILLIAMS, Byron K. Adaptive management of natural resources - framework and issues. STREBEL, H., JÍLKOVÁ, J., KRAMER, M. Mezinárodní management životního prostředí III. Praha: C. H. Beck 2005. ISBN 80-7179-921-1.

Požadavky

2 testy v průběhu semestru.Vypracování a obhajoba projektu ve firmě nebo v obci.

Garant

prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc.