Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bakalářský seminář (KMG / PBAKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / PBAKS - Bakalářský seminář, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úspěšná bakalářská práce2. Cíl, výzkumná otázka a motivace3. Metodologie ve společenských vědáchMetodologie, metoda a metodika. Kvalitativní a kvantitativní přístup. Metodologie sběru dat.4. Postupy při odborném publikováníFormální a obsahová stránka vědeckého textu. Klasifikace a charakteristika odborných textů5. Práce s literaturou a informacemi, zdroje dat a informací, teoretické ukotvení práceAplikace citační normy a používání bibliografických záznamů. Etické principy a standardy odborné práce.6. Možnosti publikování, klasifikace časopisů a hodnocení publikační činnosti.Druhy publikací a výběr časopisu. Scientometrické ukazatele.7. Metodické postupy při psaní bakalářské práce, stanovení harmonogramuFormální náležitosti bakalářských prací. Gramatické a věcné chyby v odborném textu.8. Struktura práceČlenění kapitol a podkapitol s vazbou na konkrétní téma. Význam a specifika kapitol Úvod a Závěr.9. Koherence textuPodstata a druhy koherenčních vztahů, rozvíjení tematické linie, tematické posloupnosti, kompozice.10. Kanonické části odborného textuTitulek/nadpis a jeho typy, abstrakt - smysl a funkce abstraktu a jeho typy11. Zpracování hlavní části bakalářské práce - vlastní analýzy. Diskuse výsledkůPráce s daty. Popisná statistika. Analýza závislosti. Indexy. Korektní interpretace dat. Formulace výstupů.12. Příprava prezentace výsledků dosažených studenty v průběhu práce a diskuse.Pravidla zpracování odborného textu pro ústní prezentaci.13. Prezentace formou veřejného vystoupeníProblematika obhajoby bakalářské práce. Hodnocení veřejných prezentací.

Literatura

ECO, Umberto. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc, 1997. SYNEK, Miloslav, SEDLÁČKOVÁ, Helena, SVOBODOVÁ, Ivana. Jak psát diplomové a jiné písemné práce. Praha: VŠE Praha, 1999. ISBN 80-245-0309-3. MIKOVCOVÁ Hana, SHOLLEOVÁ, Hana. Praktikum Podniková ekonomika pro bakalářské studium. Praha: Aleš Čeněk, 2006. ISBN 80-86898-78-4. ŠIROKÝ, Jan. Tvoříme a publikujeme odborné texty. Brno: Computer Press, 2011. ISBN 978-80-251-3510-5. ČESAL, Jiří, LIŠKA, Václav. Vědecké psaní a prezentace. Praha: Professional Publishing, 2007. ISBN 978-80-86946-30-6. ČMEJRKOVÁ, Světla, DANEŠ, František, SVĚTLÁ, Jindra. Jak napsat odborný text. Praha: Leda, 1999. ISBN 80-85927-69-1. KNAPP Viktor. Právní propedeutika. Praha: Eurolex Bohemia, 2003. ISBN 80-86432-54-8.

Požadavky

Prezentace výstupů bakalářské práce.

Garant

PhDr. Alice Reissová, Ph.D.