Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Semestrální projekt (KMG / PSPRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / PSPRO - Semestrální projekt, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Projekt bakalářské práce2. Stanovení cíle bakalářské práce3. Volba přístupu k řešení daného problému: kvalitativní a kvantitativní přístup4. Zdroje dat5. Základní techniky sběru dat v rámci kvantitativního přístupu, jejich charakteristika6. Základní techniky používané v rámci kvalitativního přístupu7. Pilotáž8. Vymezení základního a výběrového souboru9. Sběr dat10.Zpracování empirických dat11. Časový harmonogram12.Písemné zpracování projektu, náležitosti projektu13.Prezentace projektu k bakalářské práci formou veřejného vystoupení

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- pochopit význam projektu bakalářské práce;- orientovat se v procesu výběru tématu;- zpracovat problém bakalářské práce;- formulovat správně výzkumnou otázku a hypotézy;- třídit informační prameny podle různých kritérií;- vyhledat dané informační prameny;- posoudit základní odlišnosti kvantitativního a kvalitativního výzkumu;- popsat způsob výběru respondentů;- využít vhodnou techniku výběru respondentů;- rozhodnout jakou metodu sběru dat použijete;- stanovit reálně časový harmonogram své bakalářské práce;- zpracovat projekt bakalářské práce tak, aby byly dodrženy všechny důležité náležitosti projektu.

Literatura

Česal, J.,& Liška, V. Vědecké psaní a prezentace. Praha: Professional Publishing, 2007. Eco, U. Jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. Synek, M., & Sedláčková, H., & Svobodová, I. Jak psát diplomové a jiné písemné práce. Praha: VŠE Praha, 1999. Mikovcová, H., & Sholleová, H. Praktikum podnikové ekonomiky pro magisterské studium: nejnovější trendy a technologie. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2011. Široký, J. Tvoříme a publikujeme odborné texty. Brno: Computer Press, 2011. Holoušová, D., & Krobotová, M. Diplomové a závěrečné práce. Olomouc: Univerzita Palackého, 2002. Foret, M. Marketingový průzkum: poznáváme svoje zákazníky. 2. aktualiz. vyd. Brno: BizBooks, 2012. Kozel, R. Moderní marketingový výzkum : nové trendy, kvantitativní a kvalitativní metody a techniky, průběh a organizace, aplikace v praxi, přínosy a možnosti. Praha: Grada, 2006. Hague, P. N., & Jungmann V. Průzkum trhu : příprava, výběr vhodných metod, provedení, interpretace získaných údajů. Brno: CP Books, 2005.

Požadavky

Účast na cvičeních je povinná. Předpokládá se min. 75% účast na cvičeních. Nesplnění této podmínky neumožňuje studentovi odevzdat projekt práce.Hodnocení proběhne standardním způsobem na základě následujících požadavků:a)vypracování projektu b)odevzdání projektu v termínuc) obhajoba projektu v Power-Pointové prezentaciStudent si vybírá téma práce, kde demonstruje schopnost ekonomické analýzy, tedy aplikaci teoretických poznatků managementu, podnikové ekonomiky a marketingu na konkrétní problémy. Výsledkem je projekt práce v rozsahu od 7 do 10 stran, který musí obsahovat předpokládaný název práce, anotaci (co práce řeší, jaký je výzkumný problém), cíl práce, teoretické zakotvení, zhodnocení současného stavu poznání, metodologii(zdroje dat, metody a techniky sběru dat,velikost a výběr vzorku respondentů), předpokládanou strukturu práce,"přidanou hodnotu" - nové návrhy, harmonogram a zdroj literatury. Tento předpokládaný obsah práce bude pak hodnocen. Písemný projekt bude student prezentovat v Power-Pointové prezentaci. Projekt hodnotí odborná komise. Komise bude hodnotit obsahovou správnost projektu, formální úpravu, úplnost popisu a jazykovou kvalitu. Student obdrží hodnocení v písemné podobě (forma tabulky). Student musí pro získání zápočtu mít projekt práce obhájen minimálně na 75%. Když student svůj projekt neobhájí, má ještě jeden pokus na opravu.

Garant

Ing. Michaela Jánská, Ph.D.