Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Ekonomika a management v praxi (KMG / W0001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / W0001 - VK- Ekonomika a management v praxi, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Podnikání - zakládaní firmy vč. legislativních náležitostí, volba oboru podnikání, volba právní formy, časté chyby v začátcích podnikání2. Podnikání - komunikace podnikatele s institucemi veřejného sektoru, s klíčovými zákazníky a dodavateli3. Bankovnictví - postavení a role ČNB, finanční gramotnost4. Trh práce - mladí absolventi na trhu práce, možnosti pracovních stáží5. Trh práce - projekty pro mladé lidi, start upy, sociální podnikání6. Trh práce - hledání práce - využívání sociálních sítí, budování osobní značky7. Soft sklils - komunikační dovednosti, příprava na přijímací pohovor8. Soft sklils - praktické aspekty úspěšného obchodního jednání9. Kariérní poradenství10. Aktuální problémy v oblasti marketingu - prezentace konkrétní firmy11. Aktuální problémy v oblasti ekonomiky - prezentace konkrétní firmy12. Aktuální problémy v oblasti marketingu - prezentace konkrétní firmy13. Aktuální problémy v oblasti managementu - prezentace konkrétní firmy

Získané způsobilosti

Student získá konkrétní poznatky z praxe - z nejrůznějších oblastí ekonomiky a managementu. Bude schopen analyzovat současné aktuální problémy podnikové praxe.

Literatura

Geršlová Jana. (2012). Dějiny moderního podnikání. Praha: Professional Publishing. Bělohlávek, Franitiček a kol. (2003). Management. Brno: Computer Press. Blažek Ladislav. (2010). Management - Organizování, rozhodování, ovlivňování. Praha: Grada. Veber Jaromír. (2009). Management: základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita. Praha: Management Press. Synek, Miloslav a kol. (2010). Podniková ekonomika. Praha: C.H. Beck. VÁchan, Jan, Vochozka, Marek a kol. (2013). Podnikové řízení. Praha:Grada Publishing.

Požadavky

Vzhledem k tomu, že zkoušíme novou formu VK bez pevně stanoveného rozvrhu, je v prvním roce pro splnění zápočtu nastavena hranice minimálně 50 % účast a odevzdání závěrečného dotazníku (semestrální práce).

Garant

PhDr. Alice Reissová, Ph.D.