Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Řízení lidských zdrojů v podnik. pr. (KMG / W0035)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / W0035 - VK- Řízení lidských zdrojů v podnik. pr., Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Postavení útvaru řízení lidských zdrojů v podniku. Na řadě praktických příkladů bude vysvětlena úloha, cíle a možné postavení personálního útvaru v konkrétních podnicích, úřadech veřejné správy atp.2. Dokument Politika řízení lidských zdrojů. Vysvětlení významu tohoto dokumentu pro konkrétní podnik a jeho zaměstnance. Studenti sestaví detailní osnovu dokumentu.3. Zaměstnanecký vztah.Formy zaměstnaneckých vztahů. Praktické vysvětlení jejich použití. Názorná praktická ukázka nástupu nového zaměstnance.4. Organizace podniku. Vyzkoušení modelové situace, kdy studenti transformují danou organizační strukturu podniku na strukturu novou, která více podporuje prodejní činnosti.5. Odměňování a motivace. Modelový případ návrhu mezd konkrétních zaměstnanců na různých pracovních místech a sestavení jednoduchého plánu osobních nákladů útvaru.6. Pracovní místo. Studenti sestaví popis pracovního místa a zařadí jej do organizační struktury.7. Nábor nových zaměstnanců. Modelové případy volby vhodného náborového kanálu.Volba a příprava přijímací procedury.8. Přijímací pohovor. Studenti si vyzkouší přijímací pohovor v obou rolích.9. Propouštění pracovníků. Praktické příklady odchodu pracovníků. Studenti si vyzkouší pohovor s pracovníkem, který má být propuštěn pro nadbytečnost.10. Kolektivní vyjednávání a benefity. Specifika společností, v nichž působí odborová organizace. Studenti si vyzkouší část kolektivní vyjednávání.11. Hodnocení zaměstnanců. Vysvětlení smyslu a základních pravidel vedení hodnotícího pohovoru v praxi. Studenti si vyzkouší vedení hodnotícího pohovoru.12. Řízení talentů. Vysvětlení celého procesu na praktickém příkladě.13. Vzdělávání a trénink. Studenti sestaví základní osnovu plánu vzdělávání pro modelový podnik.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- navrhnout jednoduchý materiál Politika řízení lidských zdrojů v podniku a tím formulovat jednoduchý program v oblasti řízení lidských zdrojů- s asistencí školitele bude umět student uzavřít nový pracovní poměr s uchazečem o zaměstnání- student bude umět sestavit plán osobních nákladů- student se bude orientovat v Kolektivní smlouvě a osvojí si základní principy pro kolektivní vyjednávání- student bude umět vypracovat Plán vzdělávání- výše uvedené schopnosti umožní studentovi pracovat na juniorské pozici v personálním útvaru podniku

Literatura

František Hroník. Hodnocení pracovníků. František Bělohlávek. Jak řídit a vést lidi. Leigh Branham. Jak si udržet nejlepší zaměstnance. Michael Armstrong. Odměňování pracovníků. František Hroník. Rozvoj a vzdělávání pracovníků. Michael Armstrong. Řízení lidských zdrojů.

Požadavky

- Účast na cvičeních je povinná.- hodnocení pro udělení zápočtu proběhne na základě: - vypracování krátkých návrhových studií, které budou vyučujícím zadávány a studenty vypracovávány přímo při výuce - aktivní účasti při diskusi - vypracování případové studie v závěru kurzu

Garant

Ing. Petr Hetto