Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Podnikatelství (KMG / X0005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMG / X0005 - VK- Podnikatelství, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Vliv okolí na podnikání. Cíle podniku. Vývoj názorů na primární cíl podnikání. Volba právní formy podniku, výhody a nevýhody jednotlivých právních forem.2. Majetková a kapitálová výstavba podniku, dlouhodobý a oběžný majetek, kapitálová struktura podniku.3. Účetní výkaz rozvaha a jeho vypovídací schopnost. Rozhodování mezi vlastním, cizím, krátkodobým a dlouhodobým kapitálem. Finanční páka a daňový efekt.4. Optimální kapitálová struktura. Odpisy dlouhodobého majetku, lineární a zrychlené odpisy a jejich charakteristiky.5. Strategie podniku, základní metody strategického řízení.6. Výnosy, náklady, hospodářský výsledek. Zisk a jeho kategorie.7. Analýza bodu zvratu.8. Účetní výkaz zisku a ztrát a jeho vypovídací schopnost.9. Účetní výkaz cash flow a jeho vypovídací schopnost.10.Základy kalkulace nákladů.11.Cena a metody stanovení ceny. Řízení pohledávek. Problematika skonta ceny.12.Zásoby a jejich řízení.13.Výrobní činnost podniku. Produkční funkce, optimální struktura produkce.14.Investiční činnost podniku. Podniková diskontní míra, výpočet současné hodnoty. Metody hodnocení investic. Komparace investičních variant. Riziko a jeho zohlednění v investičním rozhodování.

Literatura

JOHNSON, S. Exploring Corporate Strategy. Prentice Hall 2006. Synek, M. a kol. Manažerská ekonomika.Grada 2007. Praha: Grada Publishing, 2000. FOTR, J. - SOUČEK, I. Podnikatelský záměr a investiční rozhodování. Grada 2005. WÖHE, G - KISLINGEROVÁ. Úvod do podnikového hospodářství. C.H.Beck 2007.

Požadavky

Prezentace zadaných témat, řízená diskuze, praktické aplikace formou analýz