Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aplikovaná informatika (KMI / AAPIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / AAPIN - Aplikovaná informatika, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Tabulkový kalkulátor v ekonomické praxi, podmíněné formátování, ověřování vstupních dat.2. Vytváření a úprava grafů, trendy, chybové úsečky.3. Hledání řešení, citlivostní analýza jedné a dvou proměnných.4. Práce se seznamy, souhrny, kontingenční tabulky a grafy.5. Vytváření skupin a přehledů dat.6. Funkce a použití, funkce obecného použití,databázové funkce, zaokrouhlování.7. Finanční funkce, komplexní příklady.8. Řešitel, hledání optimálního řešení.9. Scénáře.10. Relační databáze, tvorba databáze, relace.11. Práce s datovým listem, tabulky. sestavy, výběr údajů podle podmínek. Použití sestav k tisku dat, použití nástrojů k navrhování.12. Tvoření výrazů, použití funkcí, správa databáze, propojení, import a export údajů. Použití dotazů k výběru dat, použití akčních dotazů, další dotazy.13. Zabezpečení, replikace, přechod na SQL server.

Literatura

MacDonald M. Excel 2007 chybějící manuál. Grada Praha 2008. Brož M. Microsoft Excel pro manažery a ekonomy. Computer Press Praha 2006. Dodge M., Stinson C. Mistrovství v Microsoft Office Excel 2007. Computer Press Praha 2008.

Požadavky

Průběžné hodnocení, závěrečný test

Vyučující

Ing. Petr Votava