Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Web a databáze (KMI / JDASY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / JDASY - Web a databáze, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní principy DBS.2. Návrh databázové aplikace.3. Databázová a fyzická úroveň pohledu na data, analýza dat a procesů.4. Import a připojení dat do aplikací.5. Vytváření společného pracovního prostředí (projektu).6. Základy programování databází.7. Data a informace.8. Techniky databází - dokumentační formuláře a diagramové symboly.9. Kolekce, objekty, vlastnosti a metody.10. Databáze a WEB11. Přenos dat v prostředí WEB.12. SQL první část.13. SQL druhá část.14. Prezentace výsledků seminární práce.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni:- Pochopit, co je databáze, jaká je její struktura a jak se s ní pracuje.- Vytvořit jednoduchou databázi a prohlížet obsah databáze v různých režimech zobrazení.- Vytvořit databázové tabulky. Řadit a filtrovat data tabulky, vytvářet, upravovat a spouštět databázové dotazy za účelem získání požadovaných informací z databáze.- Vytvářet formuláře pro vkládání, editaci a odstraňování záznamů v databázových tabulkách.

Literatura

PÍSEK, S. Access 2007, GRADA 2007. HERNANDEZ, Michael.J. Návrh databází, GRADA 2005.

Požadavky

Zvládnutí návrhu řešení aplikace - 40%Funkční aplikace MS Access - 60%Zápočet udělěn za 70-100%

Garant

Ing. Tomáš Šperk

Vyučující

Ing. Tomáš Šperk