Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika pro SP (KMI / KINFO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / KINFO - Informatika pro SP, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy, systém, procesy, informace, informační systém, ICT, aplikační software2. Pokročilé zpracování a úpravy textových dokumentů a zpracování tabulek3. Globální informační prostředí, internet a propojování sítí, princip internetu4. Architektury v informatice, aplikační, technologické, servisně orientované5. Vyhledávání informací na internetu, služby internetu, portály6. Základy databázových systémů7. Fulltextové databáze, malé osobní databáze8. Aplikace podnikové informatiky, celopodnikové informační systémy9. Aplikace pro správu dokumentů a řízení pracovních toků10. Aplikace mezipodnikové a obchodní informatiky, e-business11. Provoz informačních systémů, informatika a státní správa, legislativa12. Využití informatiky v řízení státní správy13. Výběr základních aplikací pro účetnictví a finance

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni- Zvládnout pokročilé zpracování a úpravy textových dokumentů a zpracování tabulek, se vzájemným propojením dat mezi soubory.- Používat aktivně databázové systémy, fulltextové databáze, malé osobní databáze.- Mít přehled o aplikacích pro správu dokumentů a řízení pracovních toků- Pochopit možnosti využití informatiky v řízení státní správy, výběr základních aplikací pro účetnictví a finance

Literatura

VOŘÍŠEK, Jiří a kol. Principy a modely řízení podnikové informatiky. Praha: Oeconomia, 2008. ISBN 978-80-245-1440-6. Pecinovský J. Excel 2000 podrobný průvodce začínajícího uživatele. Grada Praha 1999. Horný, S. Informatika - Word 2000, Materiály ke cvičení. 1. vyd. Praha VŠE, 2001. Benáčanová, H. MS Excel 2000 CZ, Materiály ke cvičením. 1. vyd. Praha VŠE, 2001. GÁLA, Libor, POUR, Jan, ŠEDIVÁ, Zuzana. Podniková informatika. Vyd. 2. Praha: Grada Publishing, 2009. ISBN 978 80 247 2615 1. Češková M. Používáme Windows. Grada Praha 2003. Češková M. Používáme Windows II. Grada Praha 2003. Pecinovský J. PowerPoint v kanceláři typické činnosti krok za krokem . Grada Praha 2003. Pecinovský P., Pech P. Word 2000 podrobný průvodce začínajícího uživatele. Grada Praha 1999. Vořech J., Morkes D. 1001 tipů a triků pro Internet. Computer Press Praha 2001.

Požadavky

Účast na seminářích je doporučena, do hodnocení není započítávána.Aktivní práce v seminářích (10% celkového hodnocení), závěrečný písemný test (90% celkového hodnocení)

Garant

Ing. Tomáš Šperk