Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Databázové systémy (KMI / W0010)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / W0010 - VK- Databázové systémy, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Datová základna a její úloha v informačních systémech, struktura dat, datové typy, databáze.2. Manipulace s daty, prostředky pro práci s daty.3. Vlastnosti databázových systémů, databázové jazyky.4. Architektura informačních systémů.5. Databázové systémy, ochrana a bezpečnost.6. Relační databázové systémy.7. Databázový jazyk SQL.8. Tabulky SQL - vytváření, úprava, rušení tabulek.9. Interaktivní využívání SQL.10. Agregační dotazy.11. Jednoduché dotazy na více tabulek.12. Složené dotazy.13. Procvičení na příkladech.

Literatura

POKORNÝ, J. Databázová abeceda. SCIENCE 1998. POKORNÝ, J. Databázové systémy a jejich použití v informačních systémech. ACADEMIA, 1992. POKORNÝ, J., HALAŠKA I. Databázové systémy. ČVUT Praha, 1999. GRUBER, M. Mistrovství v SQL. Soft Press, 2004.

Požadavky

Praktická zkouška

Garant

RNDr. Marta Žambochová, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Marta Žambochová, Ph.D.