Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Časové řady v ekonomii (KMI / W0014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / W0014 - VK- Časové řady v ekonomii, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Klasifikace a charakteristiky časových řad.2. Modelování časových řad pomocí dekompozice časové řady.3. Regrese v časových řadách.4. Sezónnost v časových řadách.5. Regresní přístup k popisu sezónní složky.6. Kritéria pro volbu modelu.7. Adaptivní přístupy k modelování časové řady.8. Exponenciální vyrovnávání.9. Lineární stochastické modely10. Procesy AR a MA.11. Modely ARIMA a SARIMA.12. Harmonická analýza.13. Wavelety v časových řadách.

Literatura

CIPRA, T. Finanční ekonometrie, Ekopress, 2008. HINDLS, R., HRONOVÁ, S., NOVÁK, I. Metody statistické analýzy pro ekonomy.Managment Press, Praha 2000. ARLT, J. Moderní metody modelování ekonomických časových řad., Grada, 1999. Seger, J., Hindls, R.:. Statistické metody v tržním hospodářství. Victoria Publishing, Praha 1995. 1993.

Vyučující

RNDr. Jana Šimsová, Ph.D.