Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Visual Basic v ekonomické praxi (KMI / W1008)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMI / W1008 - VK- Visual Basic v ekonomické praxi, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní seznámení s prostředím Visual Basicu, práce s ovládacími prvky, nabídky a dialogy2. Procedury, deklarace proměnných, deklarace konstant3. Popis a použití ovládacích prvků TextBox, CommandButton, ListBox4. Práce s textovými řetězci, další funkce a pokročilá práce s řetězci5. Rozhodovací struktury, cykly a časovače6. Přístup k textovým souborům a manipulace s nimi, přístup k datům, vytváření SQL dotazů7. Grafika a speciální efekty8. Chyby a jejich ošetření, ladění programového kódu9. MDI formuláře, Vytváření DLL knihoven10. Propojení na Microsoft Office11. Zpracování textu v ovládacím prvku typu RichTextBox12. Objekty pro práci s daty ActiveX Data Objects (ADO)13. Základy programování pro Internet

Literatura

Halvorson M. Microsoft Visual Basic. NET. Computer Press Praha 2005. Gürtler M., Kocich P. Visual Basic. NET Hotová řešení. Computer Press Praha 2005. Gürtler M., Kocich P. 1001 tipů a triků pro Visual Basic. Computer Press Praha 2005.

Požadavky

Průběžné hodnocení, semestrální práce-jednoduchý program

Vyučující

Ing. Petr Votava