Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK- Pracovní právo (KPP / KPV02)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPP / KPV02 - PVK- Pracovní právo, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pracovní vztahyCharakteristika pracovních vztahů, působnost zákoníku práce, účastníci pracovněprávních vztahů, zásady pracovněprávních vztahů, rovné zacházení, zákaz diskriminace, právní úkony.Pracovní poměrPostup před vznikem pracovního poměru, vznik pracovního poměru, pracovní smlouva, Zkušební lhůta, změny pracovního poměru, skončení pracovního poměru.VýpověďVýpověď z pracovního poměru ze strany zaměstnavatele i zaměstnance, důvody, forma, lhůty, zákaz výpovědi, odstupné.Okamžité skončení pracovního poměruOkamžité zrušení pracovního poměru ze strany zaměstnavatele i zaměstnance, objektivní a subjektivní lhůty, důvody, forma, náhrada výdělku.Další způsoby skončení pracovního poměruSkončení pracovního poměru sjednaného na dobu určitou, skončení prac. poměru ve zkušební lhůtě, účast odborových orgánů při skončení pracovního poměru, hromadné propouštění, nároky z neplatného rozvázání pracovního poměru, odvolání a vzdání se místa vedoucího zaměstnance.Dohody o pracích konaných mimo pracovní poměrDohoda o provedení práce, dohoda o pracovní činnosti.Pracovní dobaStanovená pracovní doba, kratší pracovní doba, jiná úprava pracovní doby, přestávky v práci, odpočinek mezi dvěma směnami, dny prac. klidu, pohotovost, práce přesčas, noční práce.Bezpečnost a ochrana zdraví při práciPovinnosti zaměstnavatelů i zaměstnanců při BOZP, pracovní podmínky zaměstnanců.Překážky v práciPřekážky v práci na straně zaměstnance, překážky v práci na straně zaměstnavatele.DovolenáDovolená na zotavenou, druhy dovolené, dovolená za kalendářní rok a její poměrná část, dovolená za odpracované dny, ?.., krácení dovolené, postup při čerpání dovolené.Odměňování za práciMzda, plat, odměna z dohod ?., mzda nebo plat při výkonu jiné práce, odměna za pohotovost, srážky z příjmu z pracovněprávního vztahu.Odpovědnost zaměstnance za škoduNáhrady škod, předcházení škodám, obecná odpovědnost za škodu, odpovědnost za , schodek na svěřených hodnotách, postup při uplatňování náhrady škody.Odpovědnost zaměstnavatele za škoduOdpovědnost za škodu při pracovních úrazech a nemocích z povolání, odpovědnost za škodu na odložených věcech.Péče o zaměstnancePracovní podmínky, odborný růst, stravování zaměstnanců, zvláštní podmínky některých zaměstnanců

Literatura

Nový zákoník práce včetně důvodové zprávy, ANAG Olomouc, nakladatelství ekonomické a právní literatury, 2006. 0: , 0. GRINC, J. Základy práva, skripta FSE UJEP 2007. Zákon č. 262/02006 Sb., zákoník práce. Zákoník práce s komentářem, Linde Praha 2007.