Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zahraniční odborná exkurze (KRRVS / FZAEX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRRVS / FZAEX - Zahraniční odborná exkurze, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci předmětu budou studenti absolvovat odbornou exkurzi v orgánech EU, v tradičních starých průmyslových regionech a regionech, ve kterých je aplikován inovativní přístup v jejich rozvoji. Jedná se například o:Radu EUEvropský parlamentEvropskou komisiSoudní dvůr EUEvropskou centrální a investiční bankuEvropský úřad pro výběr personálu a evropskou správní školuPrůmyslové regiony v Evropě (Německo, Polsko, Rakousko, Anglie).Rozvojové agentury v evropských zemích atd.S ohledem na zaměření závěrečných prací studentů je možné vytvoření multitématické exkurze, popř. diferencování jednotlivých skupin studentů do několika tematických exkurzí.

Literatura

KOUTSKÝ, Jaroslav. Staré průmyslové regiony - vývojové tendence, možnost rozvoje. Ústí nad Labem: Univerzita J. E. Purkyně, 2011. European Union [online]. European Union. [vid. 15.1.2014]. Dostupné z: http://www.europa.eu/. WOKOUN, René, TVRDOŇ, Jozef et al. Přímé zahraniční investice a regionální rozvoj. Praha: Oeconomica, 2010. ISBN 978-80-245-1736-0.

Garant

Ing. Petr Hlaváček, Ph.D.RNDr. Miloslav Šašek, CSc.