Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět PVK- Regionální rozvojové projekty (KRRVS / PPV04)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KRRVS / PPV04 - PVK- Regionální rozvojové projekty, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Definice základních pojmů a principy projektového plánování.2. Metoda logického rámce, návrhy projektů prostřednictvím logického rámce.3. Možnosti předkládání projektů v rámci nástrojů regionální politiky na úrovni centrální a úrovni regionů soudržnosti.4. Možnosti předkládání projektů v rámci nástrojů regionální politiky na úrovni krajů a měst a v rámci přeshraniční spolupráce.5. Zdroje financování rozvojových projektů v České republice a Evropské unii.6. Dostupné softwarové nástroje pro podávání projektových žádostíInternetové aplikace pro podávání projektových žádostí a základní pravidla při tvorbě projektové žádosti.7. Základní parametry studie proveditelnostiPopis projektu, alternativy řešení projektu, cílové skupiny a jejich identifikace.8. Projektový management a řízení projektů.Průzkum trhu a marketingový mix, teritoriální marketing. Veřejná podpora, financování projektů, typy projektů.9. Finanční a ekonomické hodnocení projektůAnalýza nákladů a výnosů, analýza rizik a jejich eliminace.

Získané způsobilosti

Student se v průběhu kurzu stane projektovým manažerem modelového projektu, v rámci jehož řešení bude pracovat v reálném prostředí aktuálního projektového software nebo aktuálního webového rozhraní používaného pro tvorbu projektové žádosti. Absolvent kurzu tak bude připraven na praxi v projektovém managementu či řídících orgánech aktuálních (operačních) programů.

Literatura

ŽÍTEK, Vladimír, HALÁMEK, Petr, BĚHAN, Michal, CIBOCH, Jiří. Teoreticko -metodologická východiska hodnocení regionálních rozvojových projektů. Brno: Masarykova univerzita, 2003. ISBN 80-210-3291-X. HALÁMEK, Petr. Zpracování analýzy nákladů a výnosů. Brno: Masarykova univerzita, 2005. ISBN 80-210-3866-7. HÁJEK, Oldřich, NOVOSÁK, Jiří. Kohezní politika v širších souvislostech. Žilina: GEORG, 2010. ISBN 978-80-89401-19-2. VITURKA, Milan a kol. Teoreticko -metodologická východiska hodnocení programů podpory regionálního rozvoje. ESF Brno: Masarykova univerzita, 2005. ISBN 80-210-3639-7. HÁJEK, Oldřich, NOVOSÁK, Jiří. Transport and cohesion policy in the Czech republic in the periond 2007-2013. Pardubice: Perner s Contacts, 2010, 5 (2), s. 29-41. ISSN 1801 - 674 X.

Požadavky

Požadavky na zápočet: 2 seminární práce.Zkouška: písemná formou testu s 20 otázkami. Známkování: výborně - správné zodpovězení min. 16 otázek velmi dobře - správné zodpovězení 14 - 15 otázek dobře - správné zodpovězení 12 - 13 otázekDocházka na cvičení povinná, na přednášku nepovinná.

Garant

RNDr. Václav Novák, Ph.D.