Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychopatologie (KSP / 6PSPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / 6PSPA - Psychopatologie, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Předmět psychopatologie. Kategorie normy. Klasifikace poruch.2. Poruchy emocí a motivace.3. Poruchy kognitivních funkcí, vnímání, pozornosti, paměti.4. Poruchy myšlení a řeči.5. Poruchy jednání.6. Poruchy vědomí a spánku.7. Mentální retardace a demence.8. Neurotický povahový vývoj a neurotické poruchy.9. Poruchy osobnosti.10. Psychotická onemocnění a epilepsie.11. Problémy spojené se životním stylem. Závislosti...12. Pracovní a ekonomické problémy, rizikové skupiny.13. Syndrom CAN14. Poruchy chování v dětském věku a v dospívání.

Literatura

American Psychiatric Association, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, Four Edition, American Psychiatric Association, Washington DC 1994. Baum, Andrew,Newman,Stanton, Weinman, John, West, Robert, McManus, Chris, Cambridge Handbook of Psychology, Health and Medicine, Cambridge University Press, Cambridge 1997. Hort,V., Hrdlička,M., Kocourková,J., Malá,E. Dětská a adolescentní psychiatrie, Portál Praha 2000. Vondráček, V., Holub, F. Fantastické a magické z hlediska psychiatrie, Columbus, Bratislava l993. Mezinárodní klasifikace nemocí, 10. Revize, Duševní poruchy a poruchy chování, (překlad z angl. originálu), Psychiatrické centrum Praha 1992. ZVOLSKÝ, P. a kol. Obecná psychiatrie, UK Praha 1994. Praha: Karolinum, 1996. Maher,B. Principles of Psychopatology, Mc Graw-Hill ed. International Student, London l970. Rahn,E., Mahnkopf, A. Psychiatrie, učebnice pro studium a praxi, Grada Publishing Praha 2000. Atkinsonová,R.L., Atkinson,R.C. Psychologie,( kap.l6, str.626 - 671), Portál, Praha 2005. VÁGNEROVÁ, M. Psychopatologie pro pomáhající profese. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-214-9.Vondráček, V. Úvahy psychologicko - psychiatrické, Avicenum, Praha l981.

Vyučující

PhDr. Miroslav Barták, Ph.D.