Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe - individuální (KSP / 6PXS3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / 6PXS3 - Praxe - individuální, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1-13 individuální praxe v zařízení poskytující sociální služby dle vlastního výběru a cílové skupiny

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti umět:- promýšlet a hlouběji chápat souvislosti mezi teoretickými a praktickými poznatky- osvojit si praktické dovednosti v sociální práci- samostatně pracovat v organizaci (pod dohledem konzultanta)- zpracovávat dokumentaci- provádět analýzu a reflexi své činnostiStudent získává předem definované kompetence sociálního pracovníka:1. Rozvíjet účinnou komunikaci2. Orientovat se a plánovat postup3. Podporovat a pomáhat k soběstačnosti4. Zasahovat a poskytovat služby

Literatura

MICHELOVÁ, Radka. Odborná praxe na Katedře sociální práce FSE UJEP Ústí n. L. - příručka pro studenty. Ústí n. L.: UJEP, 2012. ISBN 978-80-7414-450-9. HAVRDOVÁ, Z. (1999). Kompetence v sociální práci. Praha, Osmium. SCHMIDBAUER, W. (2000). Psychická úskalí pomáhajících profesí. Praha: Portál. HAWKINS, P.,SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. Portál, Praha.

Požadavky

118 hodin praxe v organizaci dle vlastního výběru. Praxe je realizována na základě smlouvy uzavírané mezi FSE, pracovištěm praxe a studentem. Spolu se smlouvou student odevzdává potvrzený nabídkový list potvrzený organizací praxe. Zpracování výstupů do portfolia odborné praxe - bližší informace o náležitostech portfolia na http://inul.fse.ujep.cz/download.php?idx=644 Skupinová supervize.

Garant

Mgr. Jan Vašat

Vyučující

Mgr. Alexandra Petrů