Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Supervize odborné praxe (KSP / 6SUOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / 6SUOP - Supervize odborné praxe, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Supervize - základní vymezení, historie2. Legislativní a institucionální rámec supervize v pomáhajících profesích3. Funkce supervize4. Formy supervize5. Přístupy v supervizi6. Metody a techniky používané v supervizi7. Etické otázky8. Poskytovatel a příjemce supervize9. Objednávka, zakázka, dojednávání, kontrakt10. Specifika skupinové supervize11. Pravidla - možnosti a limity, kritické momenty12. Práce s tématy - prezentace, objednávka, zpětná vazba13. Výstupy supervize

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu budou studenti schopni:- koncipovat supervizní kontrakt- zvolit vhodný supervizní přístup, metodu a techniku- vypracovat zprávu ze supervizního setkání- využívat skupinových technik pro řešení témat z oblasti pomáhajících profesí.

Literatura

MATOUŠEK, O. a kol. Metody a řízení sociální práce. Portál, Praha 2003. HAWKINS, P.,SHOHET, R. Supervize v pomáhajících profesích. Portál, Praha. HAVRDOVÁ, Zuzana. Kompetence v praxi sociální práce. Praha: Osmium, 1999. ISBN 80-902081-8-5. KOPŘIVA, Karel. Lidský vztah jako součást profese. Praha: Portál, 1997. ISBN 978-80-262-0528-9. SCHMIDBAUER, Wolfgang. Psychická úskalí pomáhajících profesí. Praha: Portál, 2000. ISBN 80-7178-312-9.

Požadavky

Povinná účast na cvičeních.Prezentace tématu z praxe.Zpracování supervizních záznamů.

Garant

Mgr. Radka Michelová

Vyučující

Mgr. Radka Michelová