Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krizový management (KSP / BKRMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / BKRMA - Krizový management, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky krizového managementu. Základní terminologie a názvosloví.2. Anatomie, stádia a dynamika krize.3. Potenciální zdroje mimořádných a krizových situací, jejich vznik a následky, faktory ovlivňující průběh krize, rozdílnost pojetí krize v různých oblastech ekonomiky .4. Analýza rizika (krizová matice), stanovení, realizace5. Řízení podnikatelské krize, identifikace, kritické scénáře.6. Postavení lidského faktoru v krizovém managementu. Manažerské řízení v krizových situacích.7. Příprava a realizace krizového plánu, firemní kultura v podmínkách krize. Nástroje krizového managementu.8. Úloha a místo státu v řešení krizových situací. Instituční politika a legislativa krizových situací.9. Úloha komunikace v pojetí krizového managementu. Konflikty- základní rozdělení.10. Řešení konfliktů, aktivní naslouchání, vyjednávání11. Dohoda a její alternativy, projednávání, facilitace12. Mediace jako nástroj krizové komunikace a regulace vnitropodnikové krize a napětí13. Postavení public relation a sdělovacích prostředků jako regulátora vývoje krize a součásti utváření veřejného mínění

Literatura

DRUCKER, P. F. Drucker pro každý den. Management Press. 2006. ZUZÁK, R. Krizové řízení podniku. Proffesional Publishing, 2004. FTOREK, J. Public relations jako ovlivňování mínění. Grada Publishing, Praha, 2009. GREEN, K. - HANKE, O. Řízení v krizových situacích. Management Press. 2004. JIRÁSEK, J. Strategie: umění podnikatelských vítězství. Professional Publishing. 2003. ŠMÍD F. Strategie v podnikové praxi. Professinonal Publishing. 2003. ANTUŠÁK E. - KOPECKÝ Z. Úvod do teorie krizového managementu. VŠE. 2005.

Požadavky

Závěrečný test

Vyučující

PhDr. Alice Reissová, Ph.D.