Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nezaměstnanost jako sociální problém (KSP / GNESP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / GNESP - Nezaměstnanost jako sociální problém, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod do problematiky zaměstnanosti a nezaměstnanosti2. trh práce a pohled ekonoma, sociologa a sociálního pracovníka3. úloha a působení státu na trhu práce4. sociální, ekonomické a technické faktory ovlivňující trh práce5. sociální aspekty zaměstnanosti a nezaměstnanosti6. vývoj zaměstnanosti a nezaměstnanosti v Evropě 1945-20097. vývoj zaměstnanosti a nezaměstnanosti v českých zemích8. zabezpečení politiky zaměstnanosti v ČR9. sociální, ekonomické a psychologické důsledky nezaměstnanosti10. diskriminace na trhu práce a ohrožené skupiny11. flexibilita práce a sociální jistoty pracovníka12. zaměstnatelnost - vzdělání a kvalifikace13. sociální problematika pracovní migrace14. zaměstnanost a normy mezinárodních organizací - OSN, MOP, EU a programy rozvoje zaměstnanosti

Literatura

Mareš P. Nezaměstnanost jako sociální problém. BUCHTOVÁ B. Nezaměstnanost- Psychologický, ekonomický a sociální problém. SIROVÁTKA T. Problémy trhu práce a politiky zaměstnanosti, souhrnná zpráva - MU Brno, VÚPSV, NVF Praha-Brno 2003. POTŮČEK M. Sociální politika, SLON, Praha 1995. BROŽOVÁ D. Společenské souvislosti trhu práce.

Vyučující

doc. PhDr. Pavel Kuchař, CSc.