Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální management (KSP / KPEMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / KPEMA - Personální management, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky řízení lidských zdrojů2. Personální řízení ve firmě (organizaci)3. Personální plánování4. Analýza a vytváření pracovních míst5. Získávání pracovníků6. Výběr pracovníků7. Přijímání, orientace a umístění pracovníků8.-9. Hodnocení pracovníků10. Rozmísťování, propouštění a penzionování pracovníků11. Vzdělávání pracovníků (v rámci podniku)12. Odměňování pracovníků13. Pracovní vztahy a péče o zaměstnance (pracovní podmínky), personální a informační systémy

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu bude student schopný: - vnímat a shrnout podstatu lidského faktoru pro úspěšnost organizace v tržním a turbulentním prostředí- identifikovat význam jednotlivých personálních služeb jako výkonných složek personálního řízení - vytvářet personální plány vzhledem k lidskému faktoru, zaměření a cíli organizace a jejího zaměření - uvědomit si vliv motivačních a jiných faktorů

Literatura

DVOŘÁKOVÁ, Z. a kol. Management lidských zdrojů, Praha, C.H. Beck 2006. Praha: C. H. Beck, 2007. WALKER, A., J. Moderní personální management. Praha, Grada 2003. FOOTOVÁ, M., HOOKOVÁ, C. Personalistika, Praha, Computer Press 2002. KOUBEK, J. Personální práce v malých a středních firmách. Praha, Grada 2007. URBAN, J. Řízení lidí v organizaci, Praha. ASPI Publishing 2003. ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů. Praha: Grada Publishing, 2001. ISBN 978-80-247-1407-3.KOUBEK, J. Řízení lidských zdrojů. Praha: Management Press, 2001.

Požadavky

Předpokladem splnění kurzu je úspěšné zvládnutí podmínek testu (minimálně 75% úspěšnost), účast na přednáškách není povinná.

Garant

Ing. Dita Štyvarová

Vyučující

Ing. Dita Štyvarová