Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální psychologie (KSP / KSOPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / KSOPS - Sociální psychologie, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Sociální psychologie, její místo v systému sociálních disciplin - metody sociální psychologie. Směry sociální psychologie.2. Socializace. Sociální interakce. Osobnostní profil člověka a fáze jeho vytváření.3. Osobnost člověka a její složky - procesy a faktory utváření osobnosti.4. Sociální interakce, komunikace jako proces vytváření a realizace sociálních vazeb.5. Motivační procesy, jejich průběh a faktory, které je ovlivňují.6. Postoje - jejich manifestace. Vytváření a změny postojů.7. Člověk a práce. Pracovní předpoklady jednotlivce. Pracovní spokojenost.8. Pracovní proces a výkon. Výkon a únava, kompenzační faktory a jejich meze.9. Člověk a technika. Vliv techniky a technického rozvoje na pracovní procesy a postavení člověka v pracovním procesu.10. Člověk a organizace. Organizace jako sociální systém. Systém formálních a neformálních vztahů v organizaci. Pracovní skupina a její vztahy.11. Člověk a řízení. Postavení a role vedoucího ve skupině a v organizaci. Styly a formy řízení a vedení lidí.12. Člověk a ekonomika. Ekonomické chování a jeho racionalita. Psychologie trhu.13. Psychologie tržní společnosti. Psychologie podnikatele a zaměstnavatele a psychologie zaměstnance. Psychologie spotřební společnosti a její omezení.

Literatura

PROVAZNÍK, V., KOMÁRKOVÁ, R. Motivace pracovního jednání. VŠE Praha, 2004. NAKONEČNÝ, M. Sociální psychologie. Praha: Academia, 1999. ISBN 80-200-0690-7.VÝROST, J., SLAMĚNÍK, I. Sociální psychologie. Grada Publishing, Praha 2008. Praha: ISV, 1997. NAKONEČNÝ, M. Sociální psychologie organizace. Praha: Grada, 2004. HEWSTONE, M., STROEBE, W. Sociální psychologie. Portál, 2006. Hayesová, N. Základy sociální psychologie. Praha: Portál, 2007.

Požadavky

Závěrečný test

Vyučující

PhDr. Alice Reissová, Ph.D.