Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Lidské zdroje v evropské perspektivě (KSP / X0005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / X0005 - VK- Lidské zdroje v evropské perspektivě, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Teoretická východiska konceptu lidských zdrojů ? vztahový model strategie rozvoje LZ, globální trendy, národnípodmínky2.Mezinárodní kontexty rozvoje LZ ? strategie Evropa 2020 a její hlavní výzvy3.Demografické procesy ? základní trendy, vliv demografických procesů na sociální politiku a sociální práci4.Mezinárodní migrace ? základní souvislosti migrace, současné migrační trendy, vliv migrace na národní trhy práce,migrační politika5.Vzdělání jako nástroj rozvoje LZ - standardy EU ve vzdělávání, politika EU6.Investice do vzdělávání a zvyšování kvalifikace ? role státu a soukromého sektoru, vývojové trendy7.Mládež předčasně opouštějící vzdělávací systém ? příčiny a důsledky, možnosti a meze sociální politiky a sociální práce8.Populace sukončeným středoškolským vzděláním ? role vzdělávacích systémů, dopady na sociální strukturu společnosti9.Absolventi voborech matematiky, vědy a technologií - oborová struktura vzdělání, perspektivy oborů srůznoutechnologickou náročností10.Klíčové dovednosti ? koncept, význam mezinárodních výzkumů (PISA), jazyková a počítačová gramotnost11.Celoživotní učení ? vzdělávání dospělých, motivace, příčiny a dopady neúčasti ve vzdělávání12.Perspektivy vzdělání ? další vývoj sekundárního a terciálního vzdělání, měření úspěšnosti vzdělání, zaměstnatelnostabsolventů, předvídání kvalifikačních potřeb

Literatura

VEČERNÍK, J. Czech society in the 2000s: a report on socio-economic policies and structures. TUČEK, M. a kol. Dynamika české společnosti. Praha: SLON 2003. 80-86429-22-9. OP Lidské zdroje a zaměstnanost (OP LZZ) (www.esfcr.cz/07-13/oplzz). OP Zaměstnanost 2014-2020 (www.esfcr.cz/op-zamestnanost-2014-2020). ARMSTRONG, M. Řízení lidských zdrojů. Praha: Grada, 2006. ISBN 80-247-0469-2.

Vyučující

doc. PhDr. Pavel Kuchař, CSc.