Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Sociální práce s imigranty (KSP / X0057)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / X0057 - VK- Sociální práce s imigranty, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do migrační politiky.2. Mezinárodní systém ochrany migrantů, žadatelů o azyl a azylantů.3. Národní systém ochrany migrantů, žadatelů o azyl a azylantů.4. Principy, formy a metody sociální práce s cílovou skupinou.5. Sociální pracovník, sociální klient a jejich vzájemný vztah.6. Sociální práce s migranty.7. Sociální práce se žadateli o azyl a azylanty.8. Sociálně-kulturní aspekty práce s migranty.9. Sociální práce v rámci integračního procesu s migranty.10. Supervize v sociální práci s migranty.11. Etické aspekty při práci s cílovou skupinou.

Literatura

Medzinárodná migračná politika. Medzinárodná politika utečencov. Medzinárodné vyshlásenie predpisov pre presídlené osoby - IFSW, (preklad anglického originálu), OZ Sociálna práca (interný materiál), Bratislava, 2004. Kovats, A. - Miklusakova, M. et al. Praktická sociálna práca s utečencami. Prístup cez ľudské práva, Budapešť: Menedék, 2006. Gunterová, T. Sociální práce s uprchlíky 2005. in: Matoušek, O.: Sociální práce v praxi, Portál, Praha, 2005. Galdunová, K.; Brnula, P.; Kopinec, P. 2005. Právne postavenie a sociálna práca s maloletými bez sprievodu na Slovensku. Bratislava: OZ Sociálna práca, 2005. Brnula, P. 2008. Sociálna práca so žiadateľmi o azyl a azylantmi. Prešov: Pavol Šidelský - Akcent print, 2008. Brnula, P. - Slobodová, L. 2013. Základy sociálnej práce so žiadateľmi o azyl a azylantmi. Bratislava: Iris, 2013.

Garant

PhDr. Petr Balek