Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět VK- Kazuistický seminář (KSP / X0058)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSP / X0058 - VK- Kazuistický seminář, Fakulta sociálně ekonomická, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Význam kazuistiky v praxi sociální práce, ukázky kazuistik.2) Tvorba kazuistiky - teoretický základ.3) Principy, metodika a prostředky tvorby kazuistiky.4) Informační zdroje využitelné při tvorbě kazuistiky, specifika, možnosti a limity.5) Posuzování životní situace, sociální diagnostika.6) Analýza případu dle kazuistiky - ukázky využití pro tvorbu individuálního plánu.7) Výstupy studentů - prezentace vlastních kazuistik, analýza a výstupy pro plánování práce s klientem.8) Výstupy studentů - prezentace vlastních kazuistik, analýza a výstupy pro plánování práce s klientem.9) Výstupy studentů - prezentace vlastních kazuistik, analýza a výstupy pro plánování práce s klientem.10) Výstupy studentů - prezentace vlastních kazuistik, analýza a výstupy pro plánování práce s klientem.11) Výstupy studentů - prezentace vlastních kazuistik, analýza a výstupy pro plánování práce s klientem.12)Prezentace zpracovaných kazuistických studií, diskuze, zpětná vazba.13) Prezentace zpracovaných kazuistických studií, diskuze, zpětná vazba.

Literatura

MATOUŠEK, O. a kol. Metody a řízení sociální práce. Portál, Praha 2003. MATOUŠEK, O. Metody sociální práce. Praha, Portál, 2001. NYKL, L. Pozvání do Rogersovské psychologie. Přístup zaměřený na člověka. Brno, Barrister & Principal 2004. TOKÁROVÁ, A. Sociálna práca, Prešov, FF PU 2007.

Vyučující

Mgr. Radka Michelová