Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fotografie a součas.umění III M (KFO / 587)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KFO / 587 - Fotografie a součas.umění III M, Fakulta užitého umění a designu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky je obsažen v anotaci předmětu.

Získané způsobilosti

Student je schopen analýzy současného českého výtvarného umění v kontextu nastupující generace umělců asijských, afrických a jihoamerických po roce 1980. Umí se orientovat v diskursivních a institucionálních proměnách na umělecké scéně s důrazem na médium fotografie a nových médií. Student dovede napsat odborný text na dané téma a ovládá zpracování odborného tématu do podoby ústního referátu. Student je schopen odborné diskuze na dané téma.

Literatura

Císař, K. Co je to fotografie?. Herrmann a synové, 2004. McLuhan, M. Člověk, média a elektronická kultura. JOTA, 1996. Flusser, V. Do univerza technických obrazů. OSVU, 2001. Flusser, V. Komunikológia. Bratislava, 2002. Brown, J. K. Making Culture Visible. Routledge, 2005. Sontagová, S. O fotografii. Praha - Litomyšl, 2002. Bouriaud, N. Postprodukce. Tranzit, 2004. Barthes, R. Svetlá komora. Archa, Bratislava, 1994. Flusser, V. Za filosofií fotografie. Praha, 1994.

Požadavky

1. Seminární práce2. Ústní zkouška3. Písemná zkouška

Garant

doc. Mgr. Zdena Kolečková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Lenka Sýkorová, Ph.D.