Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér a dílny II M-kl TE (KUU / 515)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KUU / 515 - Ateliér a dílny II M-kl TE, Fakulta užitého umění a designu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky je obsažen v anotaci předmětu.

Získané způsobilosti

Po absolvování klauzurní práce ve druhém semestru student umí jednoznačně a samostatně vytvořit koncept, zaměření a uplatnění svého projektu (oděvní kolekce, kostýmy, textilní objekty, video, divadlo, tanec apod.). Umí operativně reagovat a řešit úskalí zpracovávaných témat v oblasti jak teoretické tak praktické. Ví, jak řešit projekty obsahující položky grafické a současně prostorové. Je schopen prezentovat svoji práci s využitím audio a videotechniky, případně si pro svůj projekt zvolit formu finálního výstupu z oblasti divadla, filmu, digitální animace a multimédií. Student dovede připravit textovou i ústní obhajobu své práce a prezentovat svoji práci před odbornou komisí.

Literatura

Kybalová, Ludmila. Česká gobelínová tvorba. SPN, 1963. Kybalová, Ludmila; Jarošová, Helena. Dějiny odívání - Současná česká móda. Allcore Praha, 2002. Lamarová, Milena; Kybalová, Ludmila. Estetika odívání. SPN, 1981. Kybal, Antonín. Kapitoly o textilním umění. Nakladatelství čs. výtvarných umělců, 1958. Muzika, František. Krásné písmo. Paseka, 2005. Menhart, Oldřich. Nauka o písmu. SPN, 1954. Kybal, Antonín. O textilním výtvarném projevu. SPN, 1971. Kybalová, Ludmila. Současná krajka. SPN, 1981. Mráz, B., Mrázová, M. Současná tapiserie. Praha, 1980. Itten, Johanes. The Art of Color, The Subjective Experience and Objective Rationale of Color, Wiley 1997. Wiley, 1997.

Požadavky

1. Realizace a prezentace klauzurní práce dle zadaného tématu2. Písemná obhajoba klauzurní práce3. Ústí obhajoba klauzurní práce v rámci obhajob klauzurních prací4. Zápočet z předmětu Ateliér a dílny

Garant

doc. ak.malíř Eliška Nová