Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nauka o písmu IV (FO) (KVK / 047)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVK / 047 - Nauka o písmu IV (FO), Fakulta užitého umění a designu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky je obsažen v anotaci předmětu.

Získané způsobilosti

Získané způsobilosti představují zvládnutí a osvojení si znalostí v daném oboru, vycházejí z konkrétní anotace předmětu a směřují k naplnění profilu absolventa daného oboru.

Literatura

Ceram, C. W. Bohové, hroby a učenci. Státní nakladatelství krásné literatury, hudby a umění, 1961. Blažej, Bohuslav. Grafická úprava tiskovin. SPN, 1990. Muzika, František. Krásné písmo. Paseka, 2005. Menhart, Oldřich. Nauka o písmu. SPN, 1954. Georges, Jean. Písmo paměť lidstva. Slovart, 1994. Kočička, Pavel; Blažek, Filip. Praktická typografie. Computer press, 2000. Šalda, Jaroslav; Svoboda, Ladislav. Přehled polygrafie (pro I. ročník OU a UŠ polygrafických a SPŠG). SPN, 1978. Blažej, Bohuslav. Ruční sazba I. Knižnice typografie, 1971. Kapr, Albert. Sto a jedna věta ke knižní úpravě. Typografia, 1978. Deuel, Leo. Svědkové časů. Odeon, 1974. Dusong, Jean-Luc; Siegwartová, Fabienne. Typografie - Od olova k počítačům. nakladatelství Svojtka a Vašut, 1997. Hlavsa, Oldřich. Typographia 1-3. SNTL, 1986. Béla, Kéki. 5000 let písma. MF, 1984.

Požadavky

praktický typografický úkol (kalendář)

Garant

prof. ak.mal. Karel Míšek, Ph.D.