Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostorová tvorba I M vk (KVP / 578)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVP / 578 - Prostorová tvorba I M vk, Fakulta užitého umění a designu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky je obsažen v anotaci předmětu.

Získané způsobilosti

Student se po absolvování kurzu umí orientovat ve světovém kontextu prostorové tvorby a je schopen rozlišit pojmy jako socha, plastika, objekt či instalace, zároveň je sám schopen těchto přístupů kreativně užít. Student dovede s vědomím svých možností navrhnout výtvarnou prostorovou realizaci a provést ji v modelu, majíce při tom na zřeteli technologické možnosti zvolených materiálů a prostorové vztahy možného díla. Studentovi je tedy vlastní srozumitelná reprezentace navrhované skutečnosti modelem při ovládnutí poměrového zmenšení a zkratky v zastoupení materiálů i detailů. Student umí obhájit a vysvětlit navržené dílo a model veřejně a srozumitelně prezentovat.

Literatura

Zhoř, I. Hledání tvaru. MF, Praha, 1967. Švankmajer, J. Hmat a imaginace (Úvod do taktilního umění). Praha: Kozoroh, 1994. 1994. Volavka, V. Jak vzniká socha. Nakladatelství československých výtvarných umělců, 1956. Moore, H. Plastiky a myšlenky kolem nich. Odeon, Praha, 1995. Medková, J. Řeč věcí. Horizont, Praha, 1990.

Požadavky

Realizace, projekt

Garant

MgA. Jan Krtička

Vyučující

MgA. Lada Semecká