Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrické přístroje (KEE / PB116)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / PB116 - Elektrické přístroje, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní pojmy a rozdělení elektrických přístrojů.2. Spínací technika - teorie oblouku.3. Zhášení stejnosměrného a střídavého oblouku, zotavené napětí.4. Zhášecí systémy spínacích přístrojů.5. Stavební části elektrických přístrojů, kontakty.6. Spínací přístroje nízkého napětí nesamočinné, stykače a relé.7. Jisticí prvky nízkého napětí - jističe, chrániče a pojistky.8. Přepětí a svodiče přepětí.9. Spínací přístroje vysokého a velmi vysokého napětí.10. Přístrojové transformátory a ochrany v sítích vysokého a velmi vysokého napětí.11. Rozvaděče a rozvodny vysokého a velmi vysokého napětí.

Literatura

HAVELKA O. a kol. Elektrické přístroje, SNTL/Alfa, Praha 1985. JAROŠEK J. a kol. Elektrotechnický náučný slovník, 6. svazek Elektrické stroje a prístroje, Alfa, Bratislava 1981. HÄBERLE a kol. Průmyslová elektronika a informační technologie, Europa Sobotáles 2003, ISBN 80-86706-04-4. NOVOTNÝ V. a kol. Spínací přístroje a rozváděče na vysoké napětí, SNTL/Alfa, Praha 1986.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Šípal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel KobrleIng. Pavel Kobrle