Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do energetického hospodářství (KEE / PX099)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / PX099 - Úvod do energetického hospodářství, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Hospodaření s energií proniká do všech výrobních i nevýrobních sfér. Tento předmět má za cíl seznámit posluchače s obecným pohledem na energetické hospodářství, výrobě transportu a spotřebě všech forem energie. Studentovi je nutné představit uceleným způsobem celý obor, tak aby získal obecný na návaznosti mezi specializovanými předměty.1. Základní energetické pojmy2. Rozsah působnosti energetiky3. Časový průběh výkonu4. Zdroje elektrické energie5. Transport elektrické energie6. Spotřeba elektrické energie7. Zdroje tepelné energie8. Transport tepelné energie9. Spotřeba tepelné energie10. Vodárenské soustavy11. Stlačený vzduch12. Plynárenské soustavy

Získané způsobilosti

Studenti poznají jednotlivá energetická média a jejich vlastnosti.Studenti se seznámí či činností elektráren, tepláren, kompresorových stanic a jiných energetických centrál. V rámci jednotlivých energetických jednotek budou studenti znát technologické uspořádání a princip činnosti jednotlivých zařízení a strojů.Pro vybrané stroje a zařízení budou seznámeni s jejich rozdělením dle konstrukčních hledisek a dalších kritérii.

Literatura

Ibler Zdeněk a kol. Energetika - technický průvodce; BEN Praha 2002; ISBN 80-7300-026-1. Šípal J. Moderní předávací stanice. Ústí nad Labem, 2007. ISBN 978-80-7044-924-0.Sazima M., Kmoníček V., Schneller a kol. Teplo; SNTL Praha 1989. MATĚNA Š.,BRAUNER J., TŮMA M. Výroba a rozvod elektrické energie I; SNTL Praha 1978. MATĚNA Š. Výroba a rozvod elektrické energie II; SNTL Praha 1975. Vlach J. Zásobování teplem a teplárenství; SNTL Praha 1989.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Šípal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Vladislav SíťařIng. Vladislav Síťař