Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozvod elektrické energie a příslušenstv (KEE / PX108)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KEE / PX108 - Rozvod elektrické energie a příslušenstv, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět seznamuje studenty se základy konstrukce a organizace rozvodů elektrické energie. Student je seznámen se základním kontrukčním uspořádáním jednotlivých prvků rozvodových soustav. V předmětu jsou představeny organizační struktury zajišťující dodávku elektrické energie.1. Elektrizační soustava2. Rozvodné soustavy3. Elektrické stanice4. Přístroje v elektrických stanicích5. Přenosová vedení6. Ochrana elektrických vedení a spotřebičů7. Dimenzování vodičů8. Průmyslový rozvod9. Bytový rozvod10. Elektrický rozvod ve speciálních případech

Získané způsobilosti

Studenti poznají úlohu přenosové soustavy a distribučních soustav.Studenti se seznámí s provozními a poruchovými stavy v elektrizační soustavě. Studenti budou seznámeni s jednotlivými konstrukčními prvky elektrizační soustavy, jako např. vodiči, přístroji, ochranami a dalšími.Studenti budou schopni dimenzovat vodiče podle využívaných kritérií a spočítat jejich pasivní parametry.

Literatura

HÄBERLE G. A kol. Elektrotechnické tabulky pro školu i praxi; Europa Sobotáles Praha 2006; ISBN 80-86706-16-8. BASTIAN P. A kol. Praktická elektrotechnika; Europa Sobotáles Praha 2006; ISBN 80-86706-15-X. Tkotz Klaus. Příručka pro elektrotechniky; Europa Sobotáles Praha 2006; ISBN 80-86706-13-3. Heřman a kol. Příručka silnoproudé elektrotechniky. 1984. CIPRA M.;KŘÍŽ M.;KŮLA V. Úvod do elektrotechniky; ČVUT Praha 2002; ISBN 80-01-02155-6. MATĚNA Š.,BRAUNER J., TŮMA M. Výroba a rozvod elektrické energie I; SNTL Praha 1978. MATĚNA Š. Výroba a rozvod elektrické energie II; SNTL Praha 1975.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Šípal, Ph.D.

Vyučující

Ing. Vladislav SíťařIng. Vladislav Síťař