Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané otázky projektového managementu (KMEP / DP030)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KMEP / DP030 - Vybrané otázky projektového managementu, Fakulta výrobních technologií a managementu, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem (UJEP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Projekty a projektové řízení-základní pojmy. Charakteristické rysy projektů a typické problémy.2. Definice projektových cílů. Zahájení úspěšného projektu. Vyjednávání a smlouvy.3. Koncepce projektu - analýzy. Plánování projektu. Hierarchie činností. Nástroje časového plánování.4. Odhadování času, plánování rozpočtu, vliv omezených zdrojů, rizika a rezervy.5. Metody plánování projektu - CPM, PERT, CPM/COST, MPM, kritického řetězu.6. Vedení lidí v projektu - organizace projektu a organizování projektového týmu. Role manažera projektu a organizace podpůrného týmu.7. Postup prací na projektu - nástroje, způsoby kontroly, změny v projektu.8. Řešení typických problémů projektů - charakteristiky a způsoby.9. Ukončení projektu a jeho vyhodnocení.10. MS Project jako nástroj projektového managementu.

Literatura

Heldman,K. Project Management Professional Exam Study Guide. 2007. Heldman,K. Project Management Professional Study Guide. 2004. SVOZILOVÁ, A. Projektový management, Grada Publishing Praha, 2006.

Garant

doc. Ing. Gejza Horváth, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Gejza Horváth, CSc.